Eredeti szlovák szuvenírek Szlovákiából

Amikor meglátogatja Szlovákiát bizonyosan valamilyen szuvenír hazavitele mellett dönt. De mi lehetne az? A boltok különféle csészéket, bögréket, pólókat, mágneseket, szlovák hoki mezeket kínálnak … de mi igazán jellemző Szlovákiára? Néhány ötlettel szolgálunk az Ön számára:

 

1) Šúpolienka

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szlovák baba, ősrégi, de eredeti, száraz kukoricacsuhéból készül. Nagyon kedves ajándékként szolgálhat.

 

2) Fujara

Fujara Közép-Szlovákiából származik. A fujara szlovák népi fa fúvós hangszer. A gótikus basszus háromlyukú síphoz hasonló, melyek nagyon ismertek voltak.

2

 

 

 

 
 
  
 
 
 
 

 

 

 

3) Fokos fegyver – Valaška

A valaška egy hosszú, könnyű és vékony balta, mely a múltban fegyverként volt használatos. Főleg a pásztorok használták. Az UNESCO kulturális Világörökségek értékei közé van besorolva. Legényes táncokat táncolnak vele.

3

 
 
  
 
 

4) Szlovák zsoli kártya

Szuvenír sorozatunk első terméke a szlovák motívummal ellátott zsoli kártyajáték. A mi szuvenírünk – a zsoli kártya egy nyári táborba ideális társ, de akár bármilyen nyaraláson, valamint barátai körében is használható nyáron, vagy télen, miközben külföldi barátainak elmagyarázhatja a kártya szlovák motívumait, ezzel átadva nekik egy csipetnyi Szlovákiát. Megrendelhetők a  info@realdealplus.com címen.

 4

Szlovák szuvenírek

Szeretnénk Önnek felkínálni szolgáltatásainkat.

Lépjen velünk kapcsolatba

Kapcsolódó hozzászólások:

Show Buttons
Hide Buttons