newss

 

Vállalkozás Szlovákiában -Mit szükséges tudnia mielőtt a Szlovák Köztársaságban kezdene el vállalkozni?
Mielőtt vállalkozásba kezdene, néhány vállalkozással kapcsolatos kérdésre tudnia kéne válaszolni – többek között arra is, hogy a vállalkozás milyen jogi formáját szeretné választani.
Vállalkozás Szlovákiában –Milyen dokumentumok és információk szükségesek kereskedelmi társaság Szlovákiában való megalapításához? Hogy miféle információk? Az egész folyamat előtt fontos tudnia:
1) Milyen üzleti nevet választ kereskedelmi társaságának?
Elsősorban el kell döntenie, hogy jogi személyként vagy természetes személyként – vállalkozóként szeretne vállalkozni.
2) Társaság székhelye
Egy bejegyzett székhelyre vagy irodára van szüksége? Közös kereskedelmi cég megalapítása előtt olyan döntést kéne hoznia, hogy korlátozások nélkül megfelelően vállalkozhasson.
3) Vállalkozás tárgya
Az üzleti terv nagyon fontos. Mely vállalkozási tárgy fajtáját választaná? Szabad, kötött, vagy kézműves ipart?
4)Kft. társtagjai A vállalkozó vállalkozhat egyénileg vagy további társtagokkal oszthatja meg a kereskedelmi társaság vezetését.
A dokumentáció elkészítéséhez a társtagok adataira lesz szüksége – családnév, keresztnév, lakhely, születés dátuma, állampolgárság és hogy milyen összegű lesz a részesedése a kereskedelmi társaságban
5)  Kft. ügyvezetője – lehetőség van a kereskedelmi társaság egy vagy több ügyvezetőjének kinevezésére is, míg azok különállóan vagy közösen is eljárhatnak.
Vállalkozás Szlovákiában –A kereskedelmi társaság ügyvezetőjének cégjegyzékbe való bejegyzése során szüksége lesz a keresztnévre, családnévre, állampolgárságra és az ügyvezető állandó lakhelyének címére, valamint az erkölcsi bizonyítvány szlovák nyelvű hiteles fordításának előterjesztésére. Amennyiben külföldi ügyvezető erkölcsi bizonyítványát terjeszti elő, szükséges Apostille tanúsítvány vagy magasabb rendű hitelesítés.
6) Korlátolt felelősségű társaság részesedési/minimum befektetési összegének magassága
A korlátolt felelősségű társtag minimum befektetési összegének magassága 750 eur.
7) A korlátolt felelősségű kereskedelmi társaság alaptőkéje
 A korlátolt felelősségű kereskedelmi társaság alaptőkéjének minimális összege 5.000 EUR.
Vállalkozás Szlovákiában –A társaság megalapításának folyamata 5 és 10 napot vesz igénybe. Amennyiben nem EU tagállam állampolgára, a Szlovák Köztársaság területén kizárólag vállalkozás céljából kiadott tartózkodási engedély kiváltása után kezdhet el vállalkozni. További információkért lépjen velünk kapcsolatba.

 

Vállalkozás Szlovákiában

Szeretnénk Önnek felkínálni szolgáltatásainkat.

Lépjen velünk kapcsolatba

Kapcsolódó hozzászólások:

Show Buttons
Hide Buttons