Az iparban történő foglalkoztatottság ez év márciusában éves szinten 3,5 % növekedett. Az ipari foglalkoztatottság így évente 2013 óta állandóan növekszik.

Ahogy az a SzK Statisztikai Hivatal nyilvános adataiból kitűnik, ez év harmadik hónapjában szállítás és raktározás terén a foglalkoztatottság éves szinten 7,3 %-al, értékesítés és gépjármű javítás terén 6,4 %-al, információs és kommunikációs tevékenységek terén 6,1 %-al, némely kiválasztott piaci szolgáltatások terén 5,4 %-al, éttermi és vendégipari tevékenységek terén 5,1 %-al, vendégipar terén 4,6 %-al, kiskereskedelemben 4,4 %, az építőiparban 2,3 % és a nagykereskedelemben 1,6 % növekedett.

Átlagosan ez év három hónapja alatt a 2017-es év hasonló időszakával összehasonlítva az információs és kommunikációs tevékenységek terén a foglalkoztatottság 9,4 %-al, a szállítás és raktározás terén 9,3 %-al, az értékesítés és gépjármű javítás terén 7,5 %-al, éttermi és vendégipari tevékenységek terén 6,5 %-al, némely kiválasztott piaci szolgáltatások terén 5,2 %-al, az iparban 4,2 %-al és a kiskereskedelemben 3,5 %-al. Januárban az építőiparban és a vendégiparban a foglalkoztatottság az év során 2,8 %-al, a nagykereskedelemben 1 %-al növekedett.

Source: pravda.sk

 

 

Foglalkoztatottság Szlovákiában 2018

Szeretnénk Önnek felkínálni szolgáltatásainkat.

Lépjen velünk kapcsolatba

Kapcsolódó hozzászólások:

Show Buttons
Hide Buttons