Sok vállalkozó, mielőtt vállalkozásba kezdene, elgondolkodik a formáján. Mivel a vállalkozók többsége szlovák korlátolt felelősségű társaságot nyit, szakértői csapatunk leírja a szlovák korlátolt felelősségű társaság (s.r.o.) létrehozásának eljárását. A szlovák korlátolt felelősségű társaságot teljesen új Kft-ként hozhatja létre, vagy megvásárolhat egy meglévő vállalatot, egy úgynevezett kész vállalatot.

Ha nem tudja eldönteni, hogy jobb-e kész szlovák korlátolt felelősségű társaságot vásárolni, vagy új szlovák korlátolt felelősségű társaságot alapítani, szakértőink szívesen adnak tanácsot Önnek.

1. A kereskedelmi név választása

A cégnév nem lehet azonos vagy felcserélhető egy másik vállalkozó cégnevével. A kereskedelmi név felcserélése pereskedéssel zárulhat.

2. Székhely, vállalkozás típusa, vezetők kiválasztása

A társaság székhelye lehet nem lakóhelyiség, lakás vagy családi ház, még akkor is, ha ez a cím megegyezik a partner vagy a vezető állandó lakhelyének címével.

A cégnyilvántartásba való bejegyzés előtt az ingatlantulajdonos írásbeli hozzájárulására van szükség ahhoz, hogy az ingatlant a cég székhelyeként bejegyezhessék a kereskedelmi nyilvántartásba. Meg kell határozni a vállalkozás típusait, a vállalat vezetőit, akik a társaság törvényi szerve, a letétkezelőt (általában a Kft. egyik partnere) és a társaság tagjainak betétjét.

3. Alapító okiratok kidolgozása

Ha a társaságot egy személy alapítja, alapító okiratot kell készíteni, és ha a társaságot több személy alapítja, akkor társasági szerződés készül. Ha nem tudja, hogyan kell elkészíteni az alapító okiratokat, akkor ezt a feladatot szakembereinkre bízhatja.

4. Tőkeállomány

Ha több partner van, akkor egy partner letétjének legalább 750 EUR-nak kell lennie, a tőkeállománynak (az összes partner betéte együttesen) pedig legalább 5000 EUR-nak.

5. Kereskedelmi engedély megszerzése

Szükség van az úgynevezett elektronikus aláírásokra és elektronikus okmány-aláíró szoftverre. Mivel cégünk rendelkezik elektronikus aláírással, megtakaríthatjuk ügyfeleink ügyintézési díjának 100%-át, amit egyébként a Kereskedelmi Engedélyezési Hivatalban fizetnének.

6. Az adóügyintéző és a Társadalombiztosítási Ügynökség jóváhagyása

A Kft. partnereinek nem lehetnek adósságai az Adóhivatallal, a Társadalombiztosítási Ügynökséggel szemben, és velük szemben nem vezethető végrehajtási folyamat. Az Egészségbiztosítóval szembeni adósság nem akadálya a Kft. megalapításának.


7. Bejegyzés a kereskedelmi nyilvántartásba

2020.10.1-től a bejegyzési javaslatokat kizárólag elektronikus úton nyújthatók be, és minősített elektronikus aláírással kell aláírni. A kereskedelmi engedély kiadását követően ki kell tölteni a kérvényt a korlátolt felelősségű társaság bejegyzéséhez a cégjegyzékbe, és a kérelemhez csatolni kell a törvényi mellékleteket.

8. Regisztráció az adóhivatalnál

Az adóhivatalnál történő regisztrációnak minden adótípusonként külön kell történnie, a cég bejegyzését követő 30 napon belül. Az Adóhivatalnak 30 napja van arra, hogy ingyenesen kiállítsa a cég számára a regisztrációs igazolást és hozzáadja az áfa-azonosítót. Az adólistázási űrlap megtalálható a Szlovák Köztársaság Pénzügyi Igazgatóságának honlapján.

9. Elektronikus postafiók aktiválása jogi személyek számára

Az e-mail postafiókok minden olyan jogi személy számára aktiválódnak, amelynek a bíróságok az összes dokumentumot elküldik. Az újonnan alapított vállalatoknak 10 nap áll rendelkezésükre a cégnyilvántartásba bejegyzéstől, amíg az állam automatikusan aktiválja elektronikus postaládájukat. Ha 10 napon belül a Kft. vezetője nem jelentkezik be az e-mail fiókba, akkor az automatikusan aktiválódik, még a vállalat vezetőjének tudta nélkül is.

Az e-postafiókba a slovensko.sk weboldalon keresztül lehet bejelentkezni (chipes elektronikus személyi igazolvánnyal rendelkező személy és más előfeltételek teljesítése után).

Az e-postafiókba való bejelentkezéssel kapcsolatos további információkkal örömmel szolgálnak a Real Deal cég szakértői. Ha a Kft. alapítását ránk bízza, szívesen adunk tanácsot abban, hogyan lehet pénzt megtakarítani az állami és a közjegyzői díjakon. Ezen felül, a Kft. létrehozása gondtalan lesz.

Szlovák korlátolt felelősségű társaság

Szeretnénk Önnek felkínálni szolgáltatásainkat.

Lépjen velünk kapcsolatba

Kapcsolódó hozzászólások:

Show Buttons
Hide Buttons