A külföldi személy az a személy, akinek a lakhelye / székhelye a Szlovák Köztársaság területén kívül helyezkedik el.

Külföldi személy Szlováki Köztársaságban történő üzleti tevékenysége alatt a Kereskedelmi Törvénykönyv értelmében e személy üzleti tevékenységét értjük, amennyiben a vállalat, vagy a szervezeti egység által a tevékenység a vállalkozás jegyeinek megfelel.

Területünkön külföldi személy üzleti tevékenységére való feljogosultság jelen személy Cégjegyzékbe történő beírásának napjával keletkezik (vállalkozás, ill. szervezeti egység bejegyzése).

Külföldi személy üzleti tevékenységének közkedvelt formája a szervezeti egység létrehozása, amely a Cégjegyzékbe bejegyzésre kerül, és az anyavállalati döntés alapján, amely annak létrehozásáról, vállalkozása tárgyáról dönt, kijelöli a szervezeti egység vezetőjét, valamint a szervezeti egység vezetőjének eljárási terjedelmét.

A szervezeti egység nevében a szervezeti egység vezetője jár el, aki a vállalkozó helyett a szervezeti egység minden jogi ügylet elvégzésére feljogosult. A szervezeti egység vezetőjének Cégjegyzékbe való bejegyzését a Szlovák Köztársaságban, esetlegesen az EU tagállamában kell kérvényezni. Ez az EU, ill. az OECD tagállamainak lakosságát nem érinti.

A Cégjegyzékbe a külföldi személy cégneve, székhelye, jogi formája és a vállalkozás megjelölése, vállalkozás tárgya, képviseleti szerv adatai és a szervezeti egység vezetője kerülnek bejegyzésre, valamint szükséges a szervezeti egység helyett eljárásra feljogosult harmadik személyek erkölcsi bizonyítvány kivonata.

Tekintettel arra, hogy a szervezeti egység önálló jogalanyisággal nem rendelkezik, az eljárás céljára az egyes közigazgatási szervekhez szükséges az anyavállalat felhatalmazása.

 

Szeretnénk Önnek felkínálni szolgáltatásainkat.

Lépjen velünk kapcsolatba

Kapcsolódó hozzászólások:

Show Buttons
Hide Buttons