A külföldi személy az a személy, akinek a lakhelye / székhelye a Szlovák Köztársaság területén kívül helyezkedik el.

Külföldi személy Szlováki Köztársaságban történő üzleti tevékenysége alatt a Kereskedelmi Törvénykönyv értelmében e személy üzleti tevékenységét értjük, amennyiben a vállalat, vagy a szervezeti egység által a tevékenység a vállalkozás jegyeinek megfelel.

Területünkön külföldi személy üzleti tevékenységére való feljogosultság jelen személy Cégjegyzékbe történő beírásának napjával keletkezik (vállalkozás, ill. szervezeti egység bejegyzése).

Külföldi személy üzleti tevékenységének közkedvelt formája a szervezeti egység létrehozása, amely a Cégjegyzékbe bejegyzésre kerül, és az anyavállalati döntés alapján, amely annak létrehozásáról, vállalkozása tárgyáról dönt, kijelöli a szervezeti egység vezetőjét, valamint a szervezeti egység vezetőjének eljárási terjedelmét.

A szervezeti egység nevében a szervezeti egység vezetője jár el, aki a vállalkozó helyett a szervezeti egység minden jogi ügylet elvégzésére feljogosult. A szervezeti egység vezetőjének Cégjegyzékbe való bejegyzését a Szlovák Köztársaságban, esetlegesen az EU tagállamában kell kérvényezni. Ez az EU, ill. az OECD tagállamainak lakosságát nem érinti.

A Cégjegyzékbe a külföldi személy cégneve, székhelye, jogi formája és a vállalkozás megjelölése, vállalkozás tárgya, képviseleti szerv adatai és a szervezeti egység vezetője kerülnek bejegyzésre, valamint szükséges a szervezeti egység helyett eljárásra feljogosult harmadik személyek erkölcsi bizonyítvány kivonata.

Tekintettel arra, hogy a szervezeti egység önálló jogalanyisággal nem rendelkezik, az eljárás céljára az egyes közigazgatási szervekhez szükséges az anyavállalat felhatalmazása.

 

Külföldi személy üzleti tevékenysége Szlovákiában, valamint jogi személy szervezeti egységének létrehozása Szlovákiában

Szeretnénk Önnek felkínálni szolgáltatásainkat.

Lépjen velünk kapcsolatba

Kapcsolódó hozzászólások:

Show Buttons
Hide Buttons