Látogassa meg Szlovákiát – Európa szívét! 

Középkori várak romjai, hagyományos falvak, nemzeti parkok… Szlovákia meglátogatásával számos élményben, népi művészetben, természetben, kultúrában és szórakozásban lehet része.

Hol található Szlovákia?

680px-Location_Slovakia-.svg_

A Szlovák Köztársaság közép-európai ország, több mint öt millió lakossal, a területe pedig 49 000 km2. Szlovákia határos a Cseh Köztársasággal, nyugaton Ausztriával, északon Lengyelországgal, keleten Ukrajnával és délen Magyarországgal. A legnagyobb városa a főváros, Pozsony. Szlovákia az Európai Unió, NATO, ENSZ, Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési szervezet, és a WTO tagja.

Miért Szlovákia?

Szlovákia egy felfedezetlen ékszer az utazók számára – ékszer, kulturális és földrajzi sokféleséggel.

Milyen Szlovákia?

Szlovákia egyik fő turisztikai látnivalója a Tátra. Számos értékes állat-és növényfaj él itt, a hegyek pedig lehetőséget kínálnak a síeléshez, turisztikához, valamint a hegymászáshoz.

A folyókat és vízfolyásokat gyakran használják raftingra vagy vadvízi evezésre. A raftingnak nagyon hosszú hagyománya van, főleg a tutajozás nagyon kedvelt a turisták körében a Dunajec folyón.

Turistika na Slovensku

Szlovákiának számos gyógyforrása és fürdője van

Szlovákia a karsztos területeiből, főleg a barlangokat kínálja, amelyek száma évről-évre gyarapodik, az új felfedezéseknek köszönhetően. Az egy főre jutó barlangok száma a legmagasabbak közé tartozik Európában. Néhány közülük az UNESCO világörökségébe tartozik. Közülük a Maratonházi aragonitbarlang a világ három aragonitbarlangjának egyike.

flickr-3025524529-original

 

Szlovákiának számos vára és kastélya van, ugyancsak gazdag a népi hagyományokban, dalokban, táncokban, népművészetben és a népviseletben is.

A mi csapatunk itt van az Ön számára. Segítünk Önnek kiélvezni a szlovákiai látogatását, és ajánlunk Önnek néhány tipikus szlovák dolgot. Az érdeklődési köre alapján megmutatjuk önnek a legjobb helyet Szlovákiában. Tanácsokat adunk Önnek, hogy tökéletes és felejthetetlen utazásban legyen része! 

Szívesen válaszolunk az összes Szlovákiával kapcsolatos kérdésére.

Szlovákia egyedisége:

 • Igazi Juhásztanya – látogassa meg az öreg pásztorok, gazdák tartózkodási helyét, ahol megfigyelheti a juhtenyésztést, a legeltetést, a fejést, valamint a juhtej feldolgozását is.
 • Egyedülálló szlovák fürdők, az egész Szlovák Köztársaság területén – Szlovákia a legtöbb fürdővel rendelkező országok közé tartozik Közép-Európában. A fürdők a gyógyvizek hatásait különböző megbetegedések gyógyítására használják fel.
 • Látogasson meg olyan gyönyörű tájakat, mint Liptov, Orava, Kiszóc, Gömör és Szepes.
 • A legszebb nemzeti parkok, várak és kastélyok.
 • Ha szereti a kerékpározást és a sátorozást, javasolhatjuk a legjobb helyeket!

Turistika na Slovensku

Szlovákia egyedi lehetőséget kínál Önnek:

 • Megismerni a vadnyugati és keleti Szlovák területeket. J
 • Lehetősége nyílik meglátogatni az UNESCO világörökségéhez tartozó területeket.
 • Valamint az inspiráló borászatokat.


Abban az esetben, ha egy nyári zenei fesztivált, vagy folklórfesztivált szeretne átélni, kérem jelentkezzen nálunk. :)

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!

  Név (kötelező)

  Email cím (kötelező)

  Tárgy

  Üzenet

  Forrás képeket: 1,2,3

  Show Buttons
  Hide Buttons